De Rotterdam

Het gebouw ‘De Rotterdam’ aan de Wilhelminapier in de Maas in Rotterdam is zeker geen dertien in een dozijn kantoorgebouw. Het is ontworpen door Rem Koolhaas en bestaat uit drie torens. Torens en basis zijn bij elkaar 44 verdiepingen en 149 meter hoog op een oppervlakte van 162.000 m2. Het is daarmee het grootste gebouw van Nederland, waar dagelijks 5000 mensen gebruik van maken voor wonen, werken en recreëren.

Sinds 2019 hebben wij van vastgoedbedrijf L’Etoile Properties de opdracht gekregen om in ‘De Rotterdam’ de brandwerende doorvoeren te controleren. In het gebouw bevinden zich zo’n 14.000 doorvoeren, die natuurlijk allemaal geregistreerd en onderhouden moeten worden. Om zoveel sparingen te controleren en te fotograferen, hebben we besloten om een samenwerking met Q-log systemen aan te gaan, want zo’n grote klus is op papier niet meer overzichtelijk te houden. We zijn nu een jaar verder. Bij het begin van 2020 hadden we inmiddels 5000 sparingen gecontroleerd en gedocumenteerd. Er is online een overzichtelijk logboek ontstaan. Van elke doorvoer, elke verdieping kun je in het digitale logboek de status van de brandveiligheidsmaatregelen overzien. Met de QR-codes die zichtbaar zijn bij elke doorvoer, is het gemakkelijk om een beschadigde doorvoer aan te melden in het systeem, zodat deze snel hersteld kan worden. De Compaan is nog wel even bezig om dit mooie karwei af te ronden.

Zoekt u ook een deskundige partij die u helpt bij de brandveiligheid van uw vastgoed en het overzichtelijk beheren van uw logboekgegevens, neem dan gerust contact op.

Persoonlijk, professioneel en uitstekende service

De Compaan is een aannemerij waar we niet alleen technisch uitstekend werk leveren, maar vooral ook met u meedenken om te komen tot een mooi resultaat met een lange levensduur. Lees meer over onze brandveiligheid en onderhoud / renovatie diensten.

>> Bekijk meer projecten

Wilt u een soortgelijk opdracht door ons laten uitvoeren? Neem vrijblijvend contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.